Galleri F-15

Hvem er redd for å bli vanlig?

Han leker så fint!

Utstillingen er laget i samarbeid med Roald AmlienWho is afraid of being ordinary?Til utstillingen på Galleri F-15 laget vi en historie om mennesker ute av proporsjoner. De er på flukt fra middelmådighet eller rett og slett fra det å mislykkes. Installasjonen er bygd opp av følgende verk: «Hvem er redd for å være vanlig?» og «Han leker så fint».

En trampoline fyller nesten hele rommet. En heklet sol henger fra taket. Oppå trampolinen er det en tankbåt i tre. Under trampolinen finnes et blått lys, en tanks i tre og soldater. En 14-tommers TV-skjerm er installert over dørkarmen. Videoen viser en mann som gjentatte ganger maser på seerne om å se på ham mens han gjør de mest fantastiske triks for å imponere.

Trampolinen har blitt et tegn i tiden. Flyr du lavt over Norge kan du se mange svarte prikker. Foreldre ønsker å holde barna i form. Tittelen «Han leker så fint» er et sitat fra en forelder, og viser at selv barnas lek har blitt prestasjoner.

La oss forestille oss trampolinen i denne installasjonen som jorden før den ble en jordklode, en pre-columbiansk jord. På toppen av trampolinen er det solskinn. Et tankskip seiler verden rundt og frakter varer og ideer. Under trampolinen er det krig.